Punta del Moral

Punta del Moral ligt in de  Andalusische provincie Huelva en in de gemeente Ayamonte.

Punta del Moral en Isla Canela liggen als het ware tussen Guadiana (Rio Guadiana) en de haven ingang van Punta del Moral. De boulevard tussen deze 2 stadjes is ongeveer 10 km. Zowel lopend als fietsend is het fantastisch. Aan de boulevard staan mooie hotels en appartementen complexen (laag bouw). Ook het uitzicht op de brede stranden met muien is een plaatje om te zien.

Je kan ook met de bus naar Ayamonte. De kosten van de bus zijn laag.

Punta del Moral heeft bij de haven een supermarkt. Hier kan je alle dagelijkse spullen kopen. In het oude Punta del Moral is een grotere supermarkt El Jamon. Wil je naar de grotere supermarkten zoals de Lidl, Dia, Supersol en Supermercado, dan moet je naar Ayamonte. In La-Plaza zit Supermercado en is mega groot. Wil je verse vis kopen, dan kijk je daar je ogen uit !

In het oude Punta del Moral zijn een aantal leuke restaurantjes. De kosten zijn vrij laag. Een leuk restaurantje is La Pamela aan de haven. Ze spreken daar alleen maar Spaans, dus met een beetje met handen en voeten kom je heel ver. Ze hebben overigens wel een Engels talige menukaart.

In Punta del Moral en Isla Canela kan je alleen geld pinnen in het oude centrum bij de Caixabank , Av. Ntra Stra. del Carmen. Ligt ongeveer 200 meter achter de supermarkt El Jamon. In Ayamonte zijn overigens wel een aantal pinmachines. Je kan natuurlijk wel bij (bijna) alle restaurantjes en barretjes pinnen.

Om een goede indruk te geven hoe mooi en lang de boulevard is van Punta del Moral en Isla Canela, kijk dan naar onderstaande video. Duurt ongeveer 10 minuten om de prachtige 10 km lange boulevard te zien.

Op de fiets van Punta del Moral naar Isla Canela:

 

Punta del Moral en Isla Canela vanuit de Lucht:

 

Rond de haven van Punta del Moral zijn verschillende eettentjes, barretjes en een supermarktje:

Boulevard:

Strand: