Ayamonte

r

Thanks Tono Mendez for the nice pictures

Ayamonte is een middelgrote stad van rond de 25.000 inwoners. Als je naar Punta del Moral of Isla Canela wil gaan, moet je altijd door Ayamonte. Vanaf Portugal ga je over de rivier de Rio Guadiana en dan gelijk de eerste afslag naar Ayamonte.

Het centrum van Ayamonte staat bekend om zijn kleine steegjes en de gezellige pleinen. Via info ayamonte meer info.

Thanks José Antonio Portero for the nice video !

Je kan vanuit Punta del Moral naar Ayamonte met de auto, de bus en de fiets.

Auto: Het parkeren in Ayamonte kan op piekmomenten (vooral in de avond) behoorlijk chaotisch zijn. Bij het “centraal station” is voldoende parkeer gelegenheid en is ongeveer 10 minuten lopen naar het hart van Ayamonte. Het parkeren is overal gratis, op 1 commerciële na.

Bus: Een goed alternatief is om met de bus te gaan. De kosten zijn laag en je staat gelijk midden in het centrum. De tijden van de bus staan op info Ayamonte.

Fiets:  Met de fiets doe je er ongeveer een half uurtje over. De fietspaden zijn in principe goed, vooral de nieuwe weg die onlangs is aangelegd, maar let goed op de scheuren en bobbels in de fietspaden ! En….. zet je fiets goed op slot, bij voorkeur ergens aan vastzetten.

Winkelen en boodschappen:

Aymonte heeft ook een kleine mall, La-plaza, ondanks de leegstand vind je er wel een paar leuke winkeltjes en 2 grote supermarketen, Mercedona en de Lidl.

In de zomer van 2019 is ook de bisicoop weer geopend.

Dierentuin

Ayamonte heeft ook een dierentuin. Tot het voorjaar van 2019 was er een leeuw, een tijger, beren. Deze zijn elders in Europa ondergebracht waar de beesten betere leefomstandigheden hadden. Er zijn nu nog herten, papagaaien, vogels enz.  De dierentuin ligt naast de haven van Ayamonte.

Voetbal

Ayamonte CF heeft een mooi voetbalstadion met kunst grasveld. Ze spelen in de primera andaluza Huelva. Het speelschema van Ayamonte CF.