Sevilla (Spanje)

Sevilla

Sevilla (1,5 uur vanuit Punta del Moral):

Met de auto vanuit Punta del Moral naar Sevilla doe je ongeveer 1,5 uur. Neem vanaf Ayamonte de snelweg A49 (E1) richting Huelva/Sevilla. Blijf de A49 aanhouden totdat je de rivier de Guadalquivir over gaat (aan de linkerkant zie je een hoge ronde toren/flat. De straat over de rivier is de Av. Expo 1992. Ga vervolgens de volgende rivier over en neem de eerste afslag over de rivier rechts. Daar heb je een parkeergarage (Calle Radio Sevilla; garage Arjona). Deze is net buiten het centrum en als je een dagje in Sevilla bent geweest ben je ook snel weer op de snelweg. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Sevilla. Kijk even op google earth om een idee te krijgen waar je ongeveer bent.

PLAZA DE ESPANA

Plaza de Espana is vanuit het centrum ongeveer 15 minuten lopen. De toegang is gratis en een must om te zien !

Meer informatie over Plaza de Espana.

Sevilla

Video met allemaal mooie foto’s.

Real Alcazar

Bij je bezoek aan Sevilla mag je het Real Alcázar zeker niet links laten liggen. Deze locatie is minstens zo adembenemend als het bekende ‘Al Hambra’. De naam van dit paleis is letterlijk vertaald koninklijk (Real) kasteel (Alcázar).

Meer informatie over Real Alcazar.

Kathedraal

De Catedral de Santa María de la Sede is een opvallend bouwwerk in het centrum van Sevilla waar amper serieuze hoogbouw voorkomt. De Kathedraal van Sevilla is een groot katholiek kerkgebouw dat 127 bij 83 meter groot is en een hoogte heeft van 43 meter. De bijbehorende klokkentoren Giralda is 97 meter hoog.

Meer informatie over Catedral Santa Maria de la Sede.

Metropol Parasol

Metropol Parasol is een opvallende, moderne houten constructie op de Plaza de Encarnación in Sevilla. Het project, ook bekend als ‘las Setas’ (de paddestoelen), is een multifunctioneel gebouw naar een ontwerp van architect Jürgen Mayer. Het bestaat uit vier niveau’s.

Meer informatie over Metropol Parasol.

Sevilla

..

Visit Sevilla